The Urban Woods Delft
  • jpg
The Urban Woods Delft

Tech-ondernemer kickstart duurzaam woonabonnement met 10 miljoen euro

Nederland heeft de primeur. Houten betaalbare woningen die mee buigen met de toekomst: The Urban Woods. De serene hightech hubs zijn duurzaam by design en modulair. Bewoners krijgen een aanpasbaar woonabonnement. En er is volop ruimte om te delen. “Woningnood, klimaat, eenzaamheid, flexwerkers: de huizenmarkt vráágt om rigoureuze verandering,” aldus initiatiefnemer Sebastian Monteban.

 

Houdbare houtbouw

In Delft verrijst de eerste vestiging. Het is het hoogste gebouw in Nederland van puur hout, zonder betonnen kern. Maar liefst 10 verdiepingen. Een uitkomst want het bouwen ervan stoot nauwelijks stikstof uit en gaat in rap tempo. Oplevering is binnen een jaar. De indeling is modulair en circulair; altijd aan te passen en her te gebruiken. De woningen zijn in groen verpakt, energieneutraal, natuur-inclusief en klimaat-adaptief.

Nieuwe generatie ondernemers

Het concept komt voort uit een samenwerking tussen architecten, creatieven, biologen en techneuten. Monteban, die zijn strepen verdiende in de digitale wereld, kickstart het project met ruim 10 miljoen euro: “Ik geloof in duurzame woningen voor iedereen. En in snelheid. De huidige crisis is te urgent. Ik kon het niet langer aanzien. Met tech is nog zo veel te verbeteren in de huizenmarkt.” Medeoprichter Tim Vermeend voegt toe “Wij zien dit als een platform voor een eindeloos mooie toekomst. Hopelijk blijven we niet lang uniek, maar trekken we de hele sector mee.”

Duurzaam by design

De gebouwen zijn duurzaam by design: bewoners kunnen bijna niet anders dan duurzaam leven, terwijl ze toch luxe voelen. Het speciaal ontwikkelde WoodsApp toont bewoners precies wanneer ze samen méer opwekken dan ze gebruiken. Zodat ze exact dàn bijvoorbeeld de vaatwasser aan zetten en het milieu minimaal belasten. Ook zien ze live hun eigen verbruik en verbeterkansen. En dankzij moderne technieken wordt verbruik automatisch geoptimaliseerd of – zoals het water – hergebruikt.

 The Urban Woods Delft
  • jpg
The Urban Woods Delft

Samen leven 

The Urban Woods zijn ontworpen om samen te leven in een rustgevende moderne sfeer. Het is een lifestyle merk met heldere waarden. Delen is het ding. Het zou ontmoetingen ontlokken, gemeenschapsgevoel prikkelen. Bewoners hebben een compleet privé appartement maar delen 350m² om te ontspannen of te sporten. Ook zijn er e-bikes, deelauto’s en groepsactiviteiten. Alles te regelen in WoodsApp.

 

Woonabonnement

Uniek: geen huur. Bewoners sluiten zelf online een woonabonnement af. Ze personaliseren het abonnement, en daarmee hun vaste lasten, te allen tijde. Zo voegen ze met één swipe in WoodsApp gemakkelijk extra opbergruimte, een kweekkas, werkplek, schoonmaker, kunst of logeerkamer toe. “Flexibele abonnementen passen bij een maatschappij vol flexwerkers en snel veranderende behoeftes,” aldus Monteban. De woningen zijn ongemeubileerd en voor even of voor het leven.

sebastian crop
  • jpeg
Tim_Vermeend_Urban_Woods crop
  • jpeg

Sebastian Monteban en Tim Vermeend

Favicon for theurbanwoods.com Perskits theurbanwoods.com
Favicon for theurbanwoods.com Leiderschap theurbanwoods.com

Over The Urban Woods

The Urban Woods is een woonconcept voor de moderne duurzame stad. Bewoners krijgen een aanpasbaar woonabonnement. Dit is huren 2.0. De serene houten hightech hubs zijn duurzaam by design en volledig modulair. In Delft komen 102 woningen, inschrijvingsfase is gestart. In Amsterdam zijn er ruim 160 in voorbereidingsfase. Het doel is 5000 woningen binnen 5 jaar om daarna de volgende stap te zetten.

Wandel nu al door The Urban Woods op www.theurbanwoods.com.

Ontvang het laatste The Urban Woods nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL