TIM V.jpeg
  • jpeg

Founder Talk Deel 2: Deze architect bouwt zèlf aan verandering. Vol energie.

Als architect heeft Tim de wereld al vaak versteld doen staan. Hij neemt graag het groene voortouw. Maar: het gaat hem niet hard genoeg. Vier brandende vragen aan de oprichters van The Urban Woods DEEL 2: Tim Vermeend, een architect om op te bouwen.

 

1. Tim, waarom wil een succesvol architect als jij, zelf het risico van het realiseren van woonomgevingen aangaan? 

Mijn doel is bij te dragen aan de maatschappij en klimaat. Het voortouw nemen is voor mij geen doel maar een hulpmiddel om goede omgevingen te creëren, een extra optie om impact te vergroten. De markt heeft vastgeroeste standaarden. Als architectenbureau moeten we ons daar naar schikken, de belangen zijn niet altijd gelijk, bv vanwege winstverwachtingen of traditionele bouwopgaves. We komen vooruit maar te langzaam. En nieuwbouw is in Nederland sowieso al een langzaam proces. Klimaatverandering en woningnood zijn urgente kwesties. Om groene wind in de zeilen van de sector te krijgen moet iemand het voortouw durven nemen. Met The Urban Woods hebben mijn business partner Sebastian Monteban en ik, zelf de controle. We hoeven niet op de wind te wachten. We gaan alvast roeien. 

Om groene wind in de zeilen van de sector te krijgen moet iemand het voortouw durven nemen. 

2. Wat is er zo baanbrekend aan The Urban Woods? 

Het totaalconcept is baanbrekend. Modulair, circulair en sereen. Zo hoog bouwen in hout - zonder betonnen constructie – dat doen weinigen ons na. Ook uniek: The Urban Woods bieden duurzaamheid by design, waardoor je als bewoner niet anders kán dan duurzaam leven. Terwijl je het toch nauwelijks doorhebt. Via de app, de betaal structuren, de technologie en de gebouwen: het is een tot in detail uitgedachte 360° aanpak. Tot slot is het bijzonder dat The Urban Woods modulair zijn van alle kanten. Deze houtbouw is houdbaar. Beweegt mee met de toekomst. Hopelijk zijn we niet lang meer uniek. We willen iedereen meekrijgen. 

 

3. Gaat het een beetje de goede kant op met de vastgoedsector?

De vraag naar bio bouwen neemt toe. Dat is fijn. Maar de ontwikkelaars en bouwers zijn nog steeds te druk met het bouwen van milieuonvriendelijke gebouwen, gemaakt van slechte materialen. Ze hebben goede bedoelingen, maar als puntje op de horizon letterlijk bij het paaltje komt hebben veel vastgoed ontwikkelaars toch nog een – om zo maar te zeggen - komt vast goed instelling. 

 

4. Wat is je grote doel, waar staan the Urban Woods over 10 jaar? 

In mijn visie rollen we met The Urban Woods - als een grote groene sneeuwbal - door Nederland en Europa. Als een platform dat een eindeloos mooie toekomst maakt en iedereen in zijn buurt meetrekt. Van foutbouw naar houtbouw. Van een milieuonvriendelijke branche naar duurzame investeringen. Van stress naar sereen. Over 10 jaar woekeren The Woods, niet de private belangen. En gaat de rest van de sector mee. Omdat ze geen keus hebben èn omdat ze inzien dat commercieel resultaat en moreel resultaat samengaan. Yes daar ga ik voor. Dat 360° duurzaam bouwen geen zijtak meer is, maar een bloeiend bos. Dat de wereld weer op de bouwwereld kan bouwen.

Favicon for theurbanwoods.com Leiderschap theurbanwoods.com

Over The Urban Woods

The Urban Woods is een woonconcept voor de moderne duurzame stad. Bewoners krijgen een aanpasbaar woonabonnement. Dit is huren 2.0. De serene houten hightech hubs zijn duurzaam by design en volledig modulair. In Delft komen 102 woningen, inschrijvingsfase is gestart. In Amsterdam zijn er ruim 160 in voorbereidingsfase. Het doel is 5000 woningen binnen 5 jaar om daarna de volgende stap te zetten.

Wandel nu al door The Urban Woods op www.theurbanwoods.com.

Ontvang het laatste The Urban Woods nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL